Σε περίπτωση που δεν παίζει ο player παρακαλώ πιέστε στο εικονίδιο με τα ακουστικά

ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ Η ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ PRINCE...

Share it:
Οι ποσότητες φαρμακευτικών ουσιών στον οργανισμό του Prince ξεπερνούσαν κατά πολύ περισσότερο τη συνήθη θανατηφόρα δόση.

Η τοξικολογική έκθεση από την αυτοψία του Prince έφτασε στα «χέρια» του «The Associated Press» τη Δευτέρα (26 Μαρτίου), δείχνοντας «υψηλή συγκέντρωση φαιντανύλης» στο σώμα του όταν πέθανε.

Ο Prince ήταν 57 ετών όταν στις 21 Απριλίου 2016 βρέθηκε μόνος και αναίσθητος σε έναν ανελκυστήρα στην πολυτελής έπαυλη που κατοικούσε, το «Paisley Park». Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν έξι εβδομάδες μετά το θάνατό του, γνωμάτευσαν ότι πέθανε από τη λήψη υπερβολικής δόσης φαιντανύλης, ένα συνθετικό οπιοειδές πενήντα φορές πιο ισχυρό από την ηρωίνη.

Η εμπιστευτική τοξικολογική έκθεση που παρέλαβε το «AP» παρέχει κάποια επιπλέον στοιχεία για το ποσοστό της φαιντανύλης που βρισκόταν στον οργανισμό του Αμερικανού καλλιτέχνη. Εμπειρογνώμονες που δε συνδέονται με την έρευνα σχετικά με το θάνατο του Prince, δήλωσαν ότι οι αριθμοί δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι η φαιντανύλη τον σκότωσε.

«Η ποσότητα στο αίμα του είναι εξαιρετικά υψηλή, ακόμη και για κάποιον που είναι ασθενής με χρόνιους πόνους και χρησιμοποιεί αυτοκόλλητα φαιντανύλης», δήλωσε ο Δρ. Lewis Nelson και αποκάλεσε την υψηλή συγκέντρωση της συγκεκριμένης ουσίας ως «πυροβόλο όπλο».

Η έκθεση αναφέρει ότι η συγκέντρωση της φαιντανύλης στο ήπαρ του Prince ήταν 67,8 μικρογραμμάρια ανά κιλό και επισημαίνει ότι ποσότητα υψηλότερη των 69 μικρογραμμαρίων «φαίνεται να αντιπροσωπεύει τις υποθέσεις υπερβολικής ή θανατηφόρας δόσης».

Υπήρχε επίσης δυνητικά θανατηφόρα ποσότητα φαιντανύλης στο στομάχι του «Πρίγκιπα».

Ο κ. Charles McKay, πρόεδρος του Αμερικανικού Κολεγίου Ιατρικής Τοξικολογίας, σχολίασε ότι τα ευρήματα προτείνουν ότι ο Prince πήρε το φάρμακο από το στόμα, ενώ η φαιντανύλη στο αίμα και στο συκώτι δείχνει ότι είχε αρκετό χρόνο να κυκλοφορήσει στον οργανισμό του πριν πεθάνει.

Οι ειδικοί λένε ότι δεν υπάρχει «θανατηφόρο επίπεδο» στο οποίο μπορεί να σκοτώσει η φαιντανύλη. Ένα άτομο που παίρνει συνταγογραφημένα οπιοειδή για μεγάλο χρονικό διάστημα έχει αναπτύξει ανοχή και μία δόση που θα μπορούσε να σκοτώσει ένα άτομο μπορεί να βοηθήσει ένα άλλο.

Τα εντάλματα έρευνας που δημοσιεύθηκαν περίπου ένα χρόνο μετά το θάνατο του Prince, έκαναν γνωστό ότι οι Αρχές βρήκαν πολλά χάπια σε διάφορες θήκες στο σπίτι του. Η εργαστηριακή αναφορά που έφτασε στο «AP» δείχνει πολλά από τα χάπια είχαν θετικό αποτέλεσμα στο τεστ για φαιντανύλη και άλλα φάρμακα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πηγή αυτών των φαρμάκων δεν έχει προσδιοριστεί.

Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής εισαγγελέας στην κομητεία όπου πέθανε ο Prince δήλωσε ότι επανεξετάζει τις εκθέσεις και θα αποφασίσει αν θα ασκήσει δίωξη σε κάποιον «στο εγγύς μέλλον».
Share it:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Post A Comment:

0 comments: