Σε περίπτωση που δεν παίζει ο player παρακαλώ πιέστε στο εικονίδιο με τα ακουστικά

ΛΟΥΚΕΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΕΠΙ

Share it:
ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΕ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ,ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ....Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΣΕΠΩΝΕ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ...

Ο λόγος είναι πως η «ΑΕΠΙ – Ελληνική Εταιρεία προς Προστασίαν της Πνευματικής Ιδιοκτησίας Α.Ε.» παραβίασε τις υποχρεώσεις της για το χρονικό διάστημα της δραστηριοποίησής της πριν και κατά την έναρξη ισχύος του ν. 4481/2017, οι οποίες τεκμηριώνουν έλλειψη βιωσιμότητας και αδυναμία αποτελεσματικής διαχείρισης των δικαιωμάτων των δικαιούχων.

Οπως ενημερώνει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμου, η εταιρεία ΑΕΠΙ, η οποία επί ογδόντα χρόνια, σχεδόν μονοπωλιακά, διαχειρίστηκε τα πνευματικά δικαιώματα συνθετών και στιχουργών στην Ελλάδα, είχε οδηγηθεί, εξαιτίας της μη χρηστής διοίκησης και διαχείρισης των μετόχων της και μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο, με πολλά εισπραγμένα και μη αποδοθέντα δικαιώματα στους δικαιούχους - τα μέλη της, με οφειλές προς τους δικαιούχους – μέλη από προηγούμενες διανομές, προς τρίτους, προς τους εργαζομένους υπαλλήλους της και προς το Ελληνικό Δημόσιο, στους δε μετόχους και μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για επτά (7) κακουργήματα.

Παράλληλα με την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ΑΕΠΙ, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, προχωράει στη συγκρότηση της Ειδικής Υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων εντός του ΟΠΙ, που ως στόχο έχει τη ρύθμιση της αγοράς και τη διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων συνθετών και στιχουργών, με τρόπο αποτελεσματικό, διαφανή, δίκαιο, αντικειμενικό και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Όλη η υποδομή και η τεχνογνωσία της Ειδικής Υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης θα μεταβιβασθεί στον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης, που θα συγκεντρώνει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για να λειτουργήσει και που τα ίδια τα μέλη, μέσω της Γενικής τους Συνέλευσης, θα επιλέξουν σύμφωνα με τα όσα ορίζει το άρθρο 51Α του νόμου 4481/2017.
Share it:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Post A Comment:

0 comments: