Σε περίπτωση που δεν παίζει ο player παρακαλώ πιέστε στο εικονίδιο με τα ακουστικά

META TON ΠΑΧΟ ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΑΠΑΣ ΣΤΟ ΕΔΕΜ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

Share it:
Μετά τον «Παχό» στο ήρθε και η σειρά του «Πράπα» να ακολουθήσει την μοίρα του στο Π. Φάληρο και έτσι το Sweet Home, όπως το έλεγαν οι παλιοί θαμώνες του, αποτελεί πια ανάμνηση για όσες γενιές μεγάλωσαν εκεί. 

Είχε γίνει μάλιστα κι επιτυχία του Νίκου Καρβέλα με τίτλο «Καλοκαιρινές Διακοπές» όπου στους στίχους του εξυμνούσε την παρεϊστικη ατμόσφαιρα που είχε κάποτε εκεί:

«…Με κάτι άλλες παρέες είχαμε διαφορές, και στον Απόλλωνα απ’ έξω πέφτανε καρπαζιές, μα το βραδάκι όλοι στο Sweet Home, με τα κορίτσια αγκαλιά, κάποιο παρτάκι κανονίζαμε μετά το σινεμά…»

Επί σειρά ετών ήταν στέκι διανοούμενων, καλλιτεχνών, μουσικών, αλλά και ναυάρχων λόγω παράδοσης της περιοχής, ιστιοπλόων, αλλά και Παλαιοφαληριωτών όπου εκεί έβρισκαν ζεστασιά, κάτι σαν τον «Zonar’s» στο κέντρο της Αθήνας.

Αρχοντική μορφή η κυρία Τζούλια η όμορφη σύζυγος του Πράπα, που όταν ήταν εκεί ήταν γεμάτη χρυσαφικά κι έλαμπε στην κυριολεξία. Ο σύζυγός της που έδωσε το επίθετό του στο ζαχαροπλαστείο ήταν απόγονος οικογενείας ζαχαροπλαστών. Ο πατέρας του είχε ανοίξει το 1952 το πρώτο του μαγαζί στην περιοχή της Ομονοίας, επίσης καλλιτεχνικό στέκι, με πρώτο τον Μάνο Χατζιδάκι.

Με την ίδια επωνυμία «Πράπας» μεταφέρθηκε στα νότια ποράστεια, επί της οδού Λ. Ποδειδώνος, με θέα τη θάλασσα, το 1963. .Ένα λίτο μικρό σημείωμα στο χέρι σε χαρτί με μαύρο μαρκαδοράκι «Το Κατάστημα Θα Παραμείνει Κλειστό» κολλημένο στο τζάμι, έβαλε τους τίτλους τέλους στο ιστορικό στέκι των νοτίων προαστίων, το ζαχαροπλαστείο «Πράπας Sweet» που λειτουργούσε από το 1963, στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου.

Το θρυλικό κατάστημα, επί της Λ. Ποσειδώνος 58, απέναντι από το Έδεμ, άδειασε και οι τελευταίοι, αλλά παραδοσιακοί θαμώνες του προς αναζήτηση πια νέου στεκιού.


Share it:

ΘΕΜΑ

Post A Comment:

0 comments: